o efekcie jeżozwierza - czyli jak podać rękę skrzywdzonemu dziecku - seminarium online

UWAGA SEMINARIUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE NA 27 KWIETNIA 2020 R.

Odwołując się do teorii poliwagalnej Porgesa, do ewolucjonistycznej teorii motywacji Liottiego, i "bezgłośnego języka" Hulla na takie seminarium zapraszamy już w marcu.

A zapraszamy rodziców zastępczych, rodziców adopcyjnych, biologicznych rodziców też zapraszamy.

Zapraszamy wszystkich, którzy wierzą w to, iż "samo posiadanie dziecka tak uczyni z ciebie rodzica, jak posiadanie fortepianu uczyni z ciebie pianistę"

Dynamika motywacyjna w odpowiedzi na sytuację potencjalnie traumatyczną, którą przedstawialiśmy na seminariach prowadzonych przez nas przez wiele miesięcy, posłuży nam za punkt wyjścia.

Na bazie tej dynamiki przedstawimy możliwości nawiązania relacji z dzieckiem, które może mieć hiperaktywny system motywacyjny przywiązania i system motywacyjny obrony, wykorzystując do tego aktywny system motywacyjny parytetowej współpracy i znajomość tego, co Stephen Porges w swojej teorii poliwagalnej określa jako kluczowe punkty relacji.

Ponieważ u dzieci po traumatycznych doświadczeniach właściwy dystans fizyczny odgrywa decydujące znaczenie, na tym aspekcie supimy się przede wszystkim.

Seminarium odbędzie się 27 marca w godzinach od 20.00 do 22.00

Cena seminarium to 75 zł.

Na seminarium obowiązuje wcześniejsza rejestracja, link do formularza rejestracyjnego tutaj