Księgarnie, w których można nabyć nasze publikacje

Książki publikowane przez Fundację oraz Centrum Psychologii Relacyjnej - Hanna Michalska można nabyć bezpośrednio od Fundacji, zamówienia prosimy kierować na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. (prosimy o podanie danych do rachunku i adresu do wysyłki, jeśli jest inny niż w podanych danych do wystawienia rachunku). Na wszystkie książki nabywane przez stronę Fundacji udzielamy 15 rabatu.

Książki można odbierać w paczkomatach (w zamówieniu prosimy o podanie kodu lub adresu paczkomatu) koszt wysyłki w promocyjnej cenie 5 zł do 29 maja, później 14,99 lub wysyłane są jako przesyłki Poczty Polskiej, koszt wysyłki od 15 zł.

Książki można ponadto nabyć w Poznaniu i w Warszawie

Pierwszą siedzibą Fundacji był Poznań, bo to miasto bardzo Fundatorowi bliskie. Z tym większą przyjemnością pragniemy poinformować, że wydawane przez nas książki w Księgarni Medycznej na ul. Półwiejskiej można dotykać, pooglądać, poczytać i jak kto zdecyduje, że warto na własną półkę z książkami postawić - nabyć.

Piszą o nas

Tak zostaliśmy docenieni przez ESTD

Plików:
pdf.png ESTD o naszej działalności HOT
Data 2019-12-26 Wielkość pliku 313.98 KB Download 136 Pobierz

Gianni Liotti -ewolucjonistyczna teoria motywacji

Z przyjemnością publikujemy artykuł Francesca Fiore, opublikowany na łamach  Giornale di Psicologia, dziękujemy redakcji za wyrażenie zgody na polski przekład i publikację.

Giovanni Liotti starał się połączyć badania z psychologii rozwojowej, neuronauki, badania nad afektywnym funkcjonowaniem człowieka w projekt rewolucyjnej i nowatorskiej psychoterapii integrującą klinikę i badania naukowe. Największym jego osiągnięciem jest rozwój teorii interpersonalnych systemów motywacyjnych.

Badania nad interpersonalnymi systemami motywacyjnymi (SMI) umożliwiły Gianni Liottiemu zaproponowanie nowego wyjaśnienia genezy i utrzymywania się zaburzeń psychopatologicznych.

Poniżej zamieszczamy tłumaczenie artykułu F. Fiore opublikowanego 10 maja 2018 na łamach State of Mind http://www.stateofmind.it Redakcji Giornale di Psicologia gorąco dziękujemy za wyrażenie zgody na polski przekład i publikację na naszej stronie.

G.Liotti, B.Farina - Traumatyczny rozwój

Aktualna cena to 45 zł. plus 15 zł. koszt wysyłki.

Książka Liottiego i Fariny (2011) jest złożoną i objaśniającą rozprawą na temat traumy oraz dysocjacyjnych i psychopatologicznych komponentów, które z niej mogą wynikać.

G.Liotti, F.Monticelli: Teoria i klinika przymierza terapeutycznego

Książka jest ponownie dostępna.

Cena książki to 60 zł. + 15 zł. koszt wysyłki/

Zamówienia prosimy składać przez formularz kontaktowy (zakładka "Kontakt") lub bezpośrednio na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  (prosimy o podanie danych do rachunku).

Z serii wydawniczej "Giovanni Liotti - dziela wybrane" (bo wszystkich książek, których Giovanni Liotti jest autorem lub współautorem z pewnością nie jesteśmy w stanie przetłumaczyć) Centrum Psychologii relacyjnej - Hanna Michalska, wraz z Fundacją do wydania szykują kolejne dwie książki.

Systemy motywacyjne w rozmowie klinicznej - G. Liotti, F. Monticelli

Książka jest obecnie niedostępna.

Po książce o traumatycznym rozwoju, proponujemy czytelnikom kolejny polski przekład książki autorstwa/współautorstwa Giovanni Liottiego. Tym razem o systemach motywacyjnych, o istnieniu których każdy psychoterapeuta dobrze, by wiedział.

Książka stanowi część swoistej "Trylogii terapeutycznej", którą oprócz "Systemów motywacyjnych w rozmowie klinicznej" tworzą: "Teoria i klinika przymierza terapeutycznego" oraz "Ewolucja emocji i systemów motywacyjnych".