G.Liotti, B.Farina - Traumatyczny rozwój

Cena książki to 52 zł.

Cena wysyłki to zł. 13,00

Po konferencji na SWPS w Katowicach zostało nam jeszcze kilka egzemplarzy książki.

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt na maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Prosimy o podanie danych do rachunku oraz adresu do wysyłki, jeśli jest inny niż podany w danych do rachunku.

Po dokonaniu przelewnu na konto Fundacji (podane na rachunku), ksiażka zostanie wysłana na podany adres (przesyłka polacona, priorytetowa).

Książka Liottiego i Fariny (2011) jest złożoną i objaśniającą rozprawą na temat traumy oraz dysocjacyjnych i psychopatologicznych komponentów, które z niej mogą wynikać.

Antonio Onofri, Cecilia La Rosa: Żałoba.Podejście poznawczo-ewolucjonistyczne - książka

Mamy nadzieję, że książka okaże się wielką pomocą przede wszystkim dla terapeutów (niezależnie od podejścia w jakim prowadzą psychoterapię) zajmujących się lub chcących zająć się psychoterapią pacjentów w żałobie.

Książka składa się z następujących części: Teoria i klinika żałoby fizjologicznej, Teoria i klinika żałoby skomplikowanej i patologicznej, Żałoba skomplikowana i patologiczna - terapia.

Podejście poznawczo-ewolucjonistyczne jest podejściem wyjątkowym i jest też podejściem wyjątkowo kreatywnym. Terapeuta i pacjent wspólnie pracują nad wspólnie ustalonymi celami terapii pacjenta. Zaś to, co jest w tym podejściu wyjątkowe to parytetowośc relacji, pomimo różnicy ról i kompetencji. Cennym np. źródłem informacji są emocje terapeuty w relacji z pacjentem.

Systemy motywacyjne w rozmowie klinicznej - G. Liotti, F. Monticelli

UWAGA!!!

Książka będzie ponownie dostępna około 10 lutego.

Po książce o traumatycznym rozwoju, proponujemy czytelnikom kolejny polski przekład książki autorstwa/współautorstwa Giovanni Liottiego. Tym razem o systemach motywacyjnych, o istnieniu których każdy psychoterapeuta dobrze, by wiedział.

Książka stanowi część swoistej "Trylogii terapeutycznej", którą oprucz "Systemów motywacyjnych w rozmowie klinicznej" tworzą: "Teoria i klinika przymierza terapeutycznego" oraz "Ewolucja emocji i systemów motywacyjnych"

G.Liotti, F.Monticelli: Teoria i klinika przymierza terapeutycznego

Cena książki to 55 zł plus koszt wysyłki - zł. 15,00.

Zamówienia prosimy składać przez formularz kontaktowy (zakładka "Kontakt") lub bezpośrednio na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. (prosimy o podanie danych do rachunku).

Wszystkim, którzy już za książkę zapłacili i czekają, a Fundacja ciągle robi poprawki, korekty itd., książkę Ewolucja emocji i systemów motywacyjnych wyślemy ze specjalną dedykacją - niestety już nie Giovanni Liottiego, ale...

Oczywiście książka dla tych cierpliwych czytelników będzie prezentem od Fundacji... z życzeniami, by natchnęła ich takim "byciem człowiekiem", jaki Gianni Liotti na papier potrafił przelać, a w tej książce osiągnął to, co powinien osiągnąć: wielką wiedzę, wiele osobistych przemyśleń i mądrość życiową.

Jest piękna, ta książka jest przepiękna.

W serii wydawniczej "Giovanni Liotti - dziela wybrane" (bo wszystkich książek, których Giovanni Liotti jest autorem lub współautorem z pewnością nie jesteśmy w stanie przetłumaczyć) Centrum Psychologii relacyjnej - Hanna Michalska, wraz z Fundacją do wydania szykują kolejne dwie książki.